Een growth mindset

Een growth mindset: geloven dat jij zelf jouw talenten kunt ontwikkelen en verbeteren met toewijding en hard werken. Deze mindset helpt je niet alleen om een leven lang met plezier te leren maar geeft je ook nog eens enorme veerkracht om om te gaan met tegenslagen en uitdagingen in het leven. Maar hoe krijg jij nou een growth mindset? We geven je zes visies die je kunnen helpen met het ontwikkelen van een growth mindset.

1. Zie uitdagingen als mogelijkheden

Heb je een moeilijke opdracht of een enorme uitdaging waar je tegen op ziet? Zie het als een mogelijkheid. Een mogelijkheid om te zien hoe ver jij met jouw eigen kennis en kunnen kunt komen en een mogelijkheid om er van te leren.

2. Vindt het gouden randje

Zit het allemaal tegen en lopen je plannen in de soep? Probeer een positief aspect te vinden in jouw situatie. Zo kan een ontslag jou stimuleren om eindelijk verder te kijken dan wat je gewend was of nu écht voor jezelf te beginnen.

3. Vraag om feedback van mensen waar je tegenop kijkt

Tegen wie kijk je op en wat kun je van ze leren? Vraag mensen die je respecteert eens om feedback over jou en jouw werk. Feedback van een ander kan je namelijk helpen met het krijgen van een nieuw perspectief op jezelf. Zo kun je blijven groeien.

4. Leer elke dag iets nieuws

Probeer elke dag iets nieuws te leren. Misschien is het uit de krant, een documentaire of met een workshop. Wees niet bang om te falen, want iedereen start als een beginner.

5. Doe het moeilijkste als eerste

Stel moeilijke klussen of gesprekken waar je tegenop ziet niet uit, maar doe ze als eerste. Face your fears en overwin ze.

6. Wees niet jaloers, maar proactief

Jaloezie kan giftig zijn, maar wanneer je het omzet in daden kan het je helpen om bepaalde doelen te bereiken. Waarom wil je iets wat iemand anders heeft en hoe kun jij dit voor jezelf realiseren?

Wil jij hulp met ontwikkelen van jouw growth mindset?

In onze workshop positieve psychologie vertellen we je alle ins en outs van een growth mindset en leren we je omdenken. Een stevige basis aan theoretische kennis verreikt met praktische opdrachten die jij direct kunt toepassen in jouw leven. Lees hier meer over onze workshop. Ben jij al overtuigd? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier en dan plannen we met jou onze workshopdagen in!